Napi Gesell

Címkék: nagyvilág gesell

2012.11.20. 11:17

Volt már ez a rész kiemelve de ismét érdemes kihangsúlyozni mert nálunk és a spanyoloknál is hasonló fejlemények vannak. A Vastagbőrről:


"ha a kérelmező igazolja, hogy ő, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, legalább 250 .000,- euro értékben rendelkezik olyan gazdasági társaság által kibocsátott, legalább öt évre szóló határozott idejű értékpapírral, amely gazdasági társaság kizárólag az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott „Letelepedési Államkötvény" forgalmazásával foglalkozik ."

250.00 euro az nagyjából 70 millió forint. Ennyiért adnák Rogánék a magyar állampolgárság egyik előszobájának számító nemzeti letelepedési engedélyt. Ahogy a mondás tartja: van az a pénz.

Spanyolországban ugyan ez, a ZeroHedge-ről angolul:


(Reuters) - Spain is considering offering rich investors from countries such as Russia and China the right to settle in return for them buying up property in the stagnant housing sector.

...

Foreigners could be offered a residency permit if they buy a property worth 160,000 euros ($200,000) or more, the country's commerce secretary said on Monday.

A story hasonló mint nálunk vagy az USAban, vegyél házat egy kisebb vagyonért és kapsz egy állampolgárságot. Van az a pénz. Közben Spanyolország a csőd szélén tántorog és iszonyatos munkanélküliség van. Európa legfélelmetesebb grafikonja

20121108_EUunemp.png

Magyarország csíkját se túl fényesnek képzelem el azzal a 30 ezer emberrel amennyivel kevesebb jelentkezett idén a felsőoktatásba. De, hogy is szólt a mondás 1918ban?,

"Annak ellenére, hogy a népek szentül megigérték, hogy a háborút örök időkre elitélik. Annak ellenére, hogy milliók kiáltottak: soha többé háborút. Minden szép jövő reményének ellenére azt kell mondjam ha a mai pénzrendszer, a kamatos gazdaság fennmarad akkor ki merem jelenteni nem telik el 25 év és egy új még borzalmasabb háború fog kitörni. Én a fejlődést tisztán látom magam előtt, a mai technikai szint lehetővé teszi, hogy a gazdaság kimagasló eredményeket érjen el. A tőkefelhalmozódás a háború nagy veszteségei ellenére hamar újratermelődik és a túlkínálat a kamatot hamar le fogja nyomni. Ekkor az emberek pénzt kezdenek el felhalmozni és a gazdaság ettől összezsugorodik és a munkanélküliek nagy tömege kerül utcára. Sok helyen az lesz kiírva, hogy a munkakeresőknek nincs helyük ebben az országban, de a lustákat teli pénztárcával szívesen fogadjuk. Mint a régi időkben újra ágyúkat fognak gyártani, de ekkor legalább a munkanélkülieknek lesz munkájuk. Az elégedetlen tömegek között vad, forradalmi mozgalmak kellnek életre és a nacionalizmus mérges növénye ismét burjánzani fog. Egyik ország sem fogja megérteni a másikat és újra háború lesz."

A bejegyzés trackback címe:

http://newworldchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr184916162

Dexter... (törölt) 2012.11.21. 19:25:16

Vajon kik azok, akinek sok pénzük van és igazán jól jönne nekik egy uniós állampolgárság? Csak nem az orosz és az ukrán maffiózók?

valaki76 (törölt) 2012.12.09. 18:51:32

a magyar pénztörténet kapcsán botlottam az alábbi fogalomba...

"pénzújítás: kincstári jövedelmi forma a középkorban. - A pénzkibocsátási felségjog gyakorlásának alapján szinte általánossá vált a pénz időnkénti, rendszerint évenkénti cseréje. Ez azt jelentette, hogy a kibocsátott pénz a következő kibocsátásig volt forgalomképes, s akkor (illeték levonása mellett) új pénzre kellett váltani. Az illeték a kincstár jövedelme volt. - Mo-on I. András (1046-60) vezette be a ~t, ami később →pénzrontással a dénár válságához vezetett. Részben ez eredményezte értékálló, évi beváltás alá nem eső idegen pénzek, →friesachi és →bécsi dénárok mo-i beáramlását. IV. Béla (1235-70), a válságon javítandó, Szlavóniában olyan pénzeket veretett (→báni pénzek), amelyek ugyancsak nem estek évi beváltási kötelezettség alá. A megoldást az értékálló m. dénár jelentette volna. Ennek megteremtésével Károly Róbert (1308-42) kísérletezett pénzreformjában (→magyar pénztörténet), de sikertelenül. Végül Mátyás kir. 1467-es reformja valósította meg, s az évi beváltásból eredő hasznot új adóval helyettesítette. G.I."

lexikon.katolikus.hu/P/p%C3%A9nz%C3%BAj%C3%ADt%C3%A1s.html

érdekes dolog szembesülni azzal, hogy Gesell negatív kamatos pénz koncepciójában semmi új sincsen