Panama Propaganda Papers

Címkék: nagyvilág usa wikileaks

2016.04.07. 01:40

Túl vagyunk április elsején, bolondok napján. Furcsa név ez egy olyan napnak amikor a legbölcsebbek vagyunk. Hogy miért? Április elseje az egyetlen nap az évben amikor úgy olvasunk el egy hírt, hogy átgondoljuk ami benne szereplet és intelligens döntést hozunk, hogy elhiszük-e vagy nem. Ezt miért nem lehet az év többi 364 napján megtenni?!

Volt például hétvégén egy story, a Wikileaks közzétette egy beszélgetés leíratát két IMF tisztségviselő között akik kb arról beszélgetnek, hogy kiszállnak a görög mentőcsapatból, troika, hacsak nem csinálják azt amit mondanak. Mondani pedig azt mondták, hogy engedjenek el valamennyit Görögország adósságából. Na persze nem az IMFel szemben fennállóból hanem mindenki máséból.

Illesszük be ezt a hírt a világképünkbe, hogy el tudjuk dönteni elhisszük-e vagy nem. (Most itt én illesztem a saját világképembe de ez mindenkinek házi feladat ha végzett az olvasással.)

A világ háború felé sodródik/rugdossák. Ennek a fázisai 1.) deviza háború 2.) kereskedelmi háború 3.) világháború. Jelenleg a 2. fázisban van a világ. Persze ez nem jeleni, hogy az első fázis fegyvereit elpakolták volna a pénzrontás továbbra is folyik, negatív kamatlábak, bankóprés. Áldozatok nálunk is vannak, asszem questor károsultak néven futnak. Akkor lettek a falhoz állítva amikor svájc nem tudta tovább rontani a frankot és kénytelen volt feladni az árfolyamküszöböt.

Nah de a második fázis a kereskedelmi háború, milyen fegyverek vannak ebben a szakaszban? Pl Volkswagen-botrány, az amcsik nekimentek európa legnagyobb ipari hatalmának vagy az orosz szankciók Ukrajna miatt amit az európai gazdák szenvednek meg.

Ebbe a világképbe számomra belefér, hogy az usa dominálta IMF európa gyengítésén konspirál.

Te, hogy illesztetted be a sajátodba? Sehogy mert most hallasz róla először, az MSM varázsütésre megtelt a panamából kiszivárgott információkkal. Ezt be se kell linkelnem, a csapból is ez folyik. Tőszavakban egy offshore ügyekre specializálódott ügyvédi iroda bizalmas anyagai kikerültek egy újságíró szervezethez/szövetséghez akik a wikileaks babérjaira törnek.

De mi is történik valójában? Az említett szervezet International Consortium of Investigative Journalists vagy ICIJ és egészen máshogy működik mint a wikileaks. Például eszükben sincs az adatokat kereshetően felrakni a netre, majd ők szemezgetnek belőle és amit akarnak azt kirakják amit nem akarnak azt nem. Pl Putyin kikerült de egyetlen egy amerikai sem, csak annyit tudunk, hogy 441 usa állampolgár érintett van. Különböznek abban is, hogy amíg a wikileaks adományokból tartja el magát addig emögött az ICIJ mögött olyan szervezetek állnak mint USAID és Open Society (ez soros). Ez az USAID is szép brigád, Oroszországból kitiltották őket és victoria "Fuck the EU" nuland világi spanjuk, NEM segélyszervezet hanem a geopolitikai kivégzőosztag. De nézzük a soros vonalat, azt írta a wikileaks, hogy, idézem

 Hmm ez az OCCRP név is ismerős valahonnan. Jah megvan:

atlatszo.png

 

 Oh de ezek az átlátszósok is függetlenek mint wikileaks, szerepel a világképedben, ehhez képest az igazság az, hogy:

atlatszo2.png

 És nem is olyan kis támogató

 10917301_10152625344591243_5115916607073880679_n.jpg87 millióból 34 sorostól jött.

Elég is ebből értitek miről beszélek. A panama papírok és a körülöttük játszódó felhajtás nem arról szól, hogy tájékoztasson a világ dolgairól hanem hogy elfedje azokat. A célja nem a világ jobb helyé tétele hanem az EU gyengítése, Putyin támadása, az IMF botrány elkerülése. És remek munkát végeznek. Ne csak április elsején kételkedjetek a kapott információkban!

A bejegyzés trackback címe:

http://newworldchaos.blog.hu/api/trackback/id/tr488574960
Nincsenek hozzászólások.