Napi Gesell

Címkék: nagyvilág gesell

2017.02.27. 19:40

Cím a Guardianon: Donald Trump's first budget: enormous defense spending as most agencies cut

Hogy is szólt a mondás 1919ben:

Annak ellenére, hogy a népek szentül megigérték, hogy a háborút örök időkre elitélik. Annak ellenére, hogy milliók kiáltottak: soha többé háborút. Minden szép jövő reményének ellenére azt kell mondjam ha a mai pénzrendszer, a kamatos gazdaság fennmarad akkor ki merem jelenteni nem telik el 25 év és egy új még borzalmasabb háború fog kitörni. Én a fejlődést tisztán látom magam előtt, a mai technikai szint lehetővé teszi, hogy a gazdaság kimagasló eredményeket érjen el. A tőkefelhalmozódás a háború nagy veszteségei ellenére hamar újratermelődik és a túlkínálat a kamatot hamar le fogja nyomni. Ekkor az emberek pénzt kezdenek el felhalmozni és a gazdaság ettől összezsugorodik és a munkanélküliek nagy tömege kerül utcára. Sok helyen az lesz kiírva, hogy a munkakeresőknek nincs helyük ebben az országban, de a lustákat teli pénztárcával szívesen fogadjuk. Mint a régi időkben újra ágyúkat fognak gyártani, de ekkor legalább a munkanélkülieknek lesz munkájuk. Az elégedetlen tömegek között vad, forradalmi mozgalmak kellnek életre és a nacionalizmus mérges növénye ismét burjánzani fog. Egyik ország sem fogja megérteni a másikat és újra háború lesz.

The Rules for Rulers

Címkék: nagyvilág english forradalom

2017.01.27. 01:51

Milyen régóta írom ezt a blogot és mégis milyen keveset tudtam a világról. Eddig. Kötelező darab.

Oda az arany

2017.01.07. 00:40

Mai hír miszerint: Matolcsyék eladták a magyar aranytartalékot. A részletekből pedig kiderül, hogy nem eladták hanem valami követelésre cserélték. A fenti ábra azt mutatja, hogy a Comex nevű ezzel foglalkozó piacon mennyi arany és mennyi követelés van. Hogy mit is csinál ez a Comex azt nézzük egy példán. A Pigex cég malacok bértartásával foglalkozik, veszel egy disznót a kondából, kifizeted a kajáját és ha meghízott elviszed. A Pigex cégnek nagyon jól megy a biznisz, a 100 disznóból álló kondájukat 29400 ember várja, hogy meghízzon. És közben vidáman kereskedik a disznóra szóló követelésével. A fenti ábra a követelések és a készlet arányát mutatják. 

Nem az olvasható ki belőle, hogy újabb tömegek találták jó biznisznek a dolgot, hanem, hogy a leggyorsabbak kikérték a malacukat és az a kevés készlet is vészes fogyásnak indult. Matolcsy most tette föl a tanyánkat a bérdisznókrara. Kép innen.

Kecskerím

Címkék: nagyvilág usa arab

2016.05.09. 00:44

[Update 2016-05-17]: kicsitt lentebb az áll, hogy "insurgents" vagyis felkelők. Napjainkban ugyan ezek az alakok már kormányon vannak de a helyzet Líbiában cseppet se változott, mai hír:

US, other powers want to arm Libyan government

ember legyen a talpán aki megmondja, hogy ez milyen rím

[Update vége]

A történelem nem ismétli önmagát de rímel. (Mark Twain)

Kecskrím (főnév)

1. Különleges rímforma amiben ugyan az a hosszabb hangsor ismétlődik más tagolással...

2. Irodalmi: játékos rímforma amiben ugyan az a hosszabb hangforma két betű felcserélésével ismétlődik

Az alábbi cikk 2011 márciusában jelent meg és a Kadhafi ellen harcoló felkelők külföldi megsegítéséről szól.

US and Britain may arm Libya rebels if Gaddafi clings to power

Van benne egy érdekes rész miszerint:

The conference agreed to study a Qatari proposal to sell oil from opposition-held areas of Libya, to provide revenue for the insurgents.

Tegyük emellé azt a tényt, hogy az amcsiknak másfél éve nem sikerül lebombázni az ISIS olajkútjait és cseréljünk ki 2 betűt (gyengébbek kedvéért Líbia --> Szíria) és kész is a kecskerím.

Jajajaj utóirat: itt találtam a cikket, szó szerint ITT, nálam volt kirakva annak idején http://newworldchaos.blog.hu/2011/03/31/libia_2013

Panama Propaganda Papers

Címkék: nagyvilág usa wikileaks

2016.04.07. 01:40

Túl vagyunk április elsején, bolondok napján. Furcsa név ez egy olyan napnak amikor a legbölcsebbek vagyunk. Hogy miért? Április elseje az egyetlen nap az évben amikor úgy olvasunk el egy hírt, hogy átgondoljuk ami benne szereplet és intelligens döntést hozunk, hogy elhiszük-e vagy nem. Ezt miért nem lehet az év többi 364 napján megtenni?!

Volt például hétvégén egy story, a Wikileaks közzétette egy beszélgetés leíratát két IMF tisztségviselő között akik kb arról beszélgetnek, hogy kiszállnak a görög mentőcsapatból, troika, hacsak nem csinálják azt amit mondanak. Mondani pedig azt mondták, hogy engedjenek el valamennyit Görögország adósságából. Na persze nem az IMFel szemben fennállóból hanem mindenki máséból.

Illesszük be ezt a hírt a világképünkbe, hogy el tudjuk dönteni elhisszük-e vagy nem. (Most itt én illesztem a saját világképembe de ez mindenkinek házi feladat ha végzett az olvasással.)

A világ háború felé sodródik/rugdossák. Ennek a fázisai 1.) deviza háború 2.) kereskedelmi háború 3.) világháború. Jelenleg a 2. fázisban van a világ. Persze ez nem jeleni, hogy az első fázis fegyvereit elpakolták volna a pénzrontás továbbra is folyik, negatív kamatlábak, bankóprés. Áldozatok nálunk is vannak, asszem questor károsultak néven futnak. Akkor lettek a falhoz állítva amikor svájc nem tudta tovább rontani a frankot és kénytelen volt feladni az árfolyamküszöböt.

Nah de a második fázis a kereskedelmi háború, milyen fegyverek vannak ebben a szakaszban? Pl Volkswagen-botrány, az amcsik nekimentek európa legnagyobb ipari hatalmának vagy az orosz szankciók Ukrajna miatt amit az európai gazdák szenvednek meg.

Ebbe a világképbe számomra belefér, hogy az usa dominálta IMF európa gyengítésén konspirál.

Te, hogy illesztetted be a sajátodba? Sehogy mert most hallasz róla először, az MSM varázsütésre megtelt a panamából kiszivárgott információkkal. Ezt be se kell linkelnem, a csapból is ez folyik. Tőszavakban egy offshore ügyekre specializálódott ügyvédi iroda bizalmas anyagai kikerültek egy újságíró szervezethez/szövetséghez akik a wikileaks babérjaira törnek.

De mi is történik valójában? Az említett szervezet International Consortium of Investigative Journalists vagy ICIJ és egészen máshogy működik mint a wikileaks. Például eszükben sincs az adatokat kereshetően felrakni a netre, majd ők szemezgetnek belőle és amit akarnak azt kirakják amit nem akarnak azt nem. Pl Putyin kikerült de egyetlen egy amerikai sem, csak annyit tudunk, hogy 441 usa állampolgár érintett van. Különböznek abban is, hogy amíg a wikileaks adományokból tartja el magát addig emögött az ICIJ mögött olyan szervezetek állnak mint USAID és Open Society (ez soros). Ez az USAID is szép brigád, Oroszországból kitiltották őket és victoria "Fuck the EU" nuland világi spanjuk, NEM segélyszervezet hanem a geopolitikai kivégzőosztag. De nézzük a soros vonalat, azt írta a wikileaks, hogy, idézem

 Hmm ez az OCCRP név is ismerős valahonnan. Jah megvan:

atlatszo.png

 

 Oh de ezek az átlátszósok is függetlenek mint wikileaks, szerepel a világképedben, ehhez képest az igazság az, hogy:

atlatszo2.png

 És nem is olyan kis támogató

 10917301_10152625344591243_5115916607073880679_n.jpg87 millióból 34 sorostól jött.

Elég is ebből értitek miről beszélek. A panama papírok és a körülöttük játszódó felhajtás nem arról szól, hogy tájékoztasson a világ dolgairól hanem hogy elfedje azokat. A célja nem a világ jobb helyé tétele hanem az EU gyengítése, Putyin támadása, az IMF botrány elkerülése. És remek munkát végeznek. Ne csak április elsején kételkedjetek a kapott információkban!

3 éve

Címkék: egyetem maganelet

2016.01.18. 21:35

A facse nyomatja mostanában az "ez meg ez volt a mai napon ennyi meg ennyi éve". Hát ez nem került ki akkoriban mert életemben nem stresszeltem annyi mint amit ezért kaptam "aktivista" "társaim"tól. Megmondom őszintén most, hogy előkerestem a videókat se tudom rávenni magam, hogy megnézzem őket. Nah majd ti.

My memories from 3 years ago.

 

 

 

És, hogy mit gondolok a kérdésről ma? Pontosan ugyan azt, kevés alattomosabb, kilátástalanabb és nyomorbadöntőbb dolog van a diákhitelnél. Csak ésszel!

Mad World

Címkék: nagyvilág usa arab main street media

2015.10.07. 01:11

Teljes fordulatszámon pörög a propaganda gépezet Szíria, de még inkább a Szíriában frissen tevékenykedő oroszok körül. Kezdem unni, hogy meg se lehet beszélni senkivel a témát mert mindenki ugyan azokat a bevésett paneleket böfögi vissza amiket a 444 a szájába adott. Lépjünk hátra egy kicsit és gondolkodjunk el ezen a pár kérdésen:

1.pont: 79-89 Afgán-Szovjet háború, A mujahiddenek (azóta talibán, alkaida) amerikai támogatással (lásd Rambo 3) próbálják megdönteni az afgán kormányt akiket a Szovjetúnió támogat. A Szovjetúnió összeomlik a tálibok hatalomra kerülnek majd 12 évvel később 2001-ben az USA háborúba kezd ellenük ami tart a mai napig. Napjainkban ugyan ez a brigád a szír kormányt próbálja megdönteni és ebben az ARAMCO támogatja őket amire válaszul Asszad az oroszok segítségét kéri. 1979-2015 az 36 év, és az USA nem tudja eldönteni ki a jó terrorista ki a rossz terrorisa. Az oroszoknak ténleg tudniuk kellett volna már az első napon?

2. pont: Van jó terrorista meg rossz terrorista?

3. pont: Izrael mint usa szövetséges a szír kormányerőket, az ISIS ellenfelét bombázza. Törökország mint usa szövetséges a kurdokat, az ISIS ellenfelét bombázza. Akkor ki kivel is van?

4. pont: Hogy lehet egy családjáért/városáért/általa illegitimnek tartott kormány ellen harcoló valaki Aleppóban "mérsékel ellenálló" Donyeckban pedig "oroszbarát szeparatista"? Lásd 2. pont.

5. pont: 80-88 Iraki-Iráni háború: az USA Irakot támogatja amit egy Szaddam Husszein nevű ember vezet. 90: Öbölháború. 2003-11: Iraki háború: az amcsik lenyomják Szaddamot. 1980-2011 az 31 év és az USA nem tudja eldönteni ki a jó diktátor ki a rossz diktátor. Az oroszoknak ténleg tudniuk kellett volna már az első napon?

6. pont: Tudtad, hogy az ENSZ emberi jogi bizottságát Szaud-arábi elnökli éppen?

7. pont: Az egyiptomi arab tavasz nagy vonalakban úgy áll most mint ahonnan elindult: Egy sokcsillagos ezredes katonai puccsal megszerezte a hatalmat (ezt érdemes megnézni) úgy hívták, hogy Mubarak. Őt megbuktatta a forradalom, majd választásokat írtak ki és az emberek egy Muszlim testvériség nevű pártot választottak meg. Aztán jött egy sokcsillagos ezredes a pártot terrorista szervezetnek nyilvánította, magát elnöknek. Tehát vannak megválasztott terroristák és antiterrorista katonai puccsok teljesen legálisan?

8. pont: Tudtad, hogy az ISIS leginkább amcsi fegyverekkel harcol?

9. pont: Tudod honnan vannak az alábbi sorok: (ne csalj)

Óceánia Keletázsia ellen visel háborút!

A következő pillanatban iszonyú kavarodás támadt. A teret díszítő zászlók és plakátok mind rosszak! Legalább a felükön nem megfelelő arcképek vannak. Zajos közjáték következett, amelynek során a plakátokat letépték a falakról, a zászlókat összehasogatták, és rájuk tapostak. A Kémek csodálatosan dolgoztak: felmásztak a háztetőkre és levagdosták a kéményeken lengő lobogókat. De két-három perc alatt vége volt az egésznek.

A szónok, még mindig a mikrofon nyakát szorongatva, előregörbült vállal, szabad kezével a levegőt markolászva, megállás nélkül folytatta beszédét. Óceánia Keletázsia ellen visel háborút: Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút.

10. pont: Ha kb 35 éve nem telt el 1-2 évnél hosszabb idő a világnak azon a részén háború, forradalom, puccs, mészárlás, megtorlás nélkül: csoda, hogy eljönnek onnan az emberek?

11. pont: Szaddam Kuvaitból menekülve felgyújtatta az olajkutakat. Az ISIS fő bevételi forrása az olaj mégis érintetlenek és üzemelnek a finomítók és a mezők. Nem másfél éve kellett volna ezeket felrobbantani? Adhatunk még erre az oroszknak egy hetet?

Kenyérszaporítás

Címkék: forradalom maganelet

2015.02.16. 22:00

Azt írtam múltkor, hogy:

"...egy csodálatos dolog történt. Valaki fogta magát és kirakott a táskájából egy szendvicset a kör közepére és mondta, hogy egye meg aki kéri. Ekkor mint valami lavina mindenki kajákat: kekszet, szendókat, szőlőcukrot, ásványvizeket kezdett a kör közepére rakosgatni. Hamarosan akkora kupac állt ott, hogy berendeztünk egy kajás asztalt és még arról is folytak le a cuccok annyi volt. Jézus sztorija amikor 2 halból meg 2 kenyérből megetette a követőit is így történhetett szerintem, nem evilági érzés volt..."

Nem semmi, hogy ennyi idő után bukkant fel erről egy kép.

Ma van?

Címkék: gazdaság

2014.01.27. 11:14

Ismét tucatjával érkeznek a hírek a világ lábát nyaldosó káosz hullámairól, eddig kellet várni, hogy megérkezzen a decemberi tapír által keltett cunami? Facebookra írtam csak annak idején:

December 18, 2013 at 8:47pm
Itt a tapir kozeledik a vilagvege, eloszor magyarul. 85 milliard helyett csak 75 levegobol kinyomtatott dollar. Holnap tozsdepanik.

A múlt hétvége eseményeiről már volt szó a blogon, a nagy bankrun eredménye az lett, hogy 5 tonna aranyat sikerült hazavinniük a németeknek amerikából egy év alatt. Ilyen ütemben 60 évig fog tartani a teljes 300 tonna hazaszállítása a megbeszélt 7 helyett. A magyarázatban technikai okok szerepelnek, nem tudom milyen technikai lehet az ami 45 óta, amikor az ellenkező irányba vitték a német aranyat villámgyorsan, ennyit fejlődött vissza. A Németország-arany tengelyen érkezett még két hír múlt hétvégén. A BALFIN, kb német PSZÁF teljes meggyőződéssel közölte, hogy az arany árát manipulálják és a legnagyobb német bank, tippeljetek, Deutche Bank kiszáll az arany árát meghatározó indexek kialakításából. 1 hétvége 1 ország 1 nemesfém 3 hír, nem semmi tömörülés.

De ez még mindig semmi volt a mostani hétvége híreihez képest. Első egy hatalmas kínai bank befektetéseinek bukása illete még csak bukásra állása, aztán egy hatalmas kínai takarékszövetkezet bezárása mert nem tudnak pénzt kifizetni betéteseiknek mert nem tudják a pénzt beszedni az adósaiktól. Szép mondhatom. Erre jött rá az a hír, hogy a HSBC angol banknál vezetett számlákról nem lehet nagy összegű pénzeket felvenni, csak jó indoklás mellett. Angol bank de a H a hongkongot jelenti az S pedig sanghait. Aztán az angol LLoyds bank ATM automatái és bankkártyái mondták fel a szolgálatot, itt tartunk most. De lássuk a számokat: 

dollár/forint:223,64

euro/forint: 306,37

svajcifrank/forint: 250,13

1 uncia arany: 1269 (dollárban)

Bux index: 18763

OTP részvény: 4245

OTP/gramm: 2,15

Propagandaveszély

2014.01.13. 23:00

"Budapesten kívül is élnek emberek és történnek dolgok"
"Van, aki Miskolcon él, van, aki Budapesten, van, aki Pozsonyban és van, aki Kolozsvárott."
"HOVA TOVÁBB? Én itt szeretnék maradni Kolozsváron."
lehet, hogy ott élsz parasztkám de a körúton belül jobban tudják, hogy az kolozsvárott, ötösük volt az elitgimiben magyarból, jobb is ha maradsz mucsán. 18 emberből 10 pesti, 2 agglomeráció, 1 "amerikásmagyar", úgy látom vidékiek csak mutatóba kellettek

"A projekt az Open Society Foundations támogatásával jöhetett létre."
Minden állat egyenlő de akiknek soros löki a pénzt azok egyenlőbbek!

be se linkelem azt a hígfost ahonnan ezt idézem de a jövőben is kapják majd az ívet rendszeresen az tuti

Rezesova a teremtés koronája

Címkék: itthon

2013.12.13. 05:44

Fölbukkant tegnap egy hír az AlterNeten: Négy ember halt meg a részeg tini által okozott balesetben, megússza a börtönt. Mára pedig a Velveten is kint van: Megölt négy embert, de megúszta a börtönt, mert gazdag Ez volt a hivatalos érvelés, hogy egy 16 éves amerikai, részeg gázoló ne kapjon börtönt, mert olyan gazdag, hogy nem tudja, mit csinál. Félelmetes hasonlóság a nálunk legapróbb részletekig ismert Rezesova üggyel, gazdag, felelőtlen, minimális büntetés, rengeteg halott. A pénz majdnem mindenre megoldás de szerintem nem jogi egyenlőtlenség és büntetés ezekben az esetekben a lényeg hanem az evolúció.

Hogy is működik az evolúció? Az adott környezetben legéletképesebb egyedek továbbadják génjeiket az utódaiknak míg az életképtelenek kevesebb utódot tudnak felnevelni vagy egyáltalán nincs utódjuk és így a természetes kiválasztódás gondoskodik arról, hogy az élőlények a lehető legkényelmesebb életet élhessék. Pl ha az eszkimók csupa fázós gént örökítenének tovább milyen szar lenne nekik? Mindenki jobban jár, hogy az eszkimónők nem buknak a didergő csávókra. Persze koránt sem arról van szó, hogy a természet kiválasztja a falu bikáját és mindenki mást falhoz állít, elég csak megnézni egy tavaszi mező változatosságát vagy egy rovargyűjteményt, hogy ezt belássuk. De, hogy jön ez ide?

Csávókám és Rezesova túlélték a balesetet és ezzel esélyük maradt továbbadni a génjeiket míg az áldozatoknak már biztos nem lesz több utódjuk. Nem ott kerül előnybe Rezesova a pénze miatt, hogy jakuzziban vagy böriben tölt pár évet, ki nem szarja le. De, hogy egy balesetet 160nál, bebaszva, bekötetlenül túlélt míg a másik kocsiban négyen bent égtek az már nem mind1, ez maga a kiválasztódás, hogy nem természetes azt talán nem kell magyarázni. Az életképesség helyét a pénz vette át a legsúlyosabb befolyásoló körülményként és ez gáz. És azt se mondhatja senki, hogy minél életképesebb valaki annál több pénze van, hogy bármilyen korreláció van a kettő között. Rezesova egy milliomos iparmágnás gyereke, nem keresett soha egy fillért se azt meg látjuk magától mennyire "életképes".

Nem azon aggódok, hogy elkorcsosul az emberiség, szerencsére az evolúció nem egyik napról a másikra hanem sok százezer éves távlatokban működik a mostani gazdasági rendszert amely 1%nak luxusterepjárót a többi 99%nak pedig 0,7 mm vastag lemezből gyártott suzukit biztosít még egy generációig se sikerül fenttartani. Csak arra szeretnék rámutatni mennyire semmibe vesszük a természet törvényeit míg az emberek által kitaláltaknak ekkora jelentőséget tulajdonítunk. Lehet dacolni a természettel de legyőzni szerintem képtelenség.

Re

Címkék: egyetem haha maganelet

2013.12.13. 03:01

Újra itt. Megpróbálom ugyan ott felvenni a fonalat ahol több mint egy éve letettem. Mielőtt beteg világunk ekézésébe kezdenék szeretném összefoglalni mivel foglalkoztam időm nagy részében az elmúlt 1 évben. Nagyon röviden: Hallgatói Hálózat. Kicsit hosszabban: mindent megtettem, hogy útjába álljak a blog által is bemutatott dinamikáknak amikről úgy éreztem a magyar felsőoktatásba mélyesztették éppen karmaikat. Egészen hosszan pedig a tovább után.

Ma van?

2013.03.20. 03:32

Nem az a baj, hogy nyakig ér a szar. Hanem, hogy lötyögtetik. És a lötyögtetés ezekben a napokban új szintre lépett 

Cipruson lenyúlják az emberek pénzét, hogy bankokat mentsenek, Szíriában elővettek valami vegyifegyver, Fukushimában leállt valami gép. Jól összejönnek a dolgok. Lássuk az adatokat:

dollár/forint: 234,42

euro/forint: 305,63

svajcifrank/forint: 250,62

1 uncia arany: 1611 (dollárban)

Bux index: 18006

OTP részvény: 4422

OTP/gramm: 2,77

A német nemzeti bank eldöntötte, hogy hazaviszi aranyát. Amikor Chavez döntött e mellett simán lehülyézték, de a bundesbank a világ második legnagyobb aranykupacával rendelkezik, vajon ők is idióták? A németek 300 tonna aranyat szeretnének hazavinni amerikából, a FEDnek ezt kiadni állítólag 7 év alatt fog sikerülni. Ők egyébként hivatalosan 8100 tonnával rendelkeznek, hogy miért tart ez ennyi ideig az marha jó kérdés. Szerintetek? Itt egy jó infógrafika a világ összes aranyáról.

Ez az ügy akkor fog csúnya fordulatot venni amikor a kínaiak bejelentik mekkora is az ő aranykupacuk, legutóbb, jópár éve 1000 tonnát vallottak be de pl csak tavaly vettek 700 tonna körülit és ők a világ legnagyobb kitermelői is. De ebből egy gramm se hagyja el az országot már évek óta. Az okosok arra tippelnek, hogy olyan 4000 tonna körül fognak bejelentést tenni legközelebb. Szerintem akkor amikor egy olyan súlyt tudnak mondani ami a többi nemzeti bankéval összeadva meghaladja a világ összes aranyának súlyát. És akkor olyan komoly fejvakargatások fognak indulni, hogy akkor ki is hazudik az aranykészletéről, hogy bedönti a világot.

Aaron Swartz emlékére

2013.01.14. 19:49

AaronSwartz4.jpg

"How long shall they kill our prophets while we stand aside and look?"—Bob Marley

Tiltakozz SEO

2012.12.16. 04:38

tiltakozz

Hozzánk is elért a világot lázban tartó változás szele. A magyar fiatalok magukra találtak és elkezdték lerakni Magyarország következő ezer évének alapjait, mindnyájan a történelem részesei lettünk. Sose halunk meg!

Napi Gesell

Címkék: nagyvilág gesell

2012.11.20. 11:17

Volt már ez a rész kiemelve de ismét érdemes kihangsúlyozni mert nálunk és a spanyoloknál is hasonló fejlemények vannak. A Vastagbőrről:


"ha a kérelmező igazolja, hogy ő, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, legalább 250 .000,- euro értékben rendelkezik olyan gazdasági társaság által kibocsátott, legalább öt évre szóló határozott idejű értékpapírral, amely gazdasági társaság kizárólag az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott „Letelepedési Államkötvény" forgalmazásával foglalkozik ."

250.00 euro az nagyjából 70 millió forint. Ennyiért adnák Rogánék a magyar állampolgárság egyik előszobájának számító nemzeti letelepedési engedélyt. Ahogy a mondás tartja: van az a pénz.

Spanyolországban ugyan ez, a ZeroHedge-ről angolul:


(Reuters) - Spain is considering offering rich investors from countries such as Russia and China the right to settle in return for them buying up property in the stagnant housing sector.

...

Foreigners could be offered a residency permit if they buy a property worth 160,000 euros ($200,000) or more, the country's commerce secretary said on Monday.

A story hasonló mint nálunk vagy az USAban, vegyél házat egy kisebb vagyonért és kapsz egy állampolgárságot. Van az a pénz. Közben Spanyolország a csőd szélén tántorog és iszonyatos munkanélküliség van. Európa legfélelmetesebb grafikonja

20121108_EUunemp.png

Magyarország csíkját se túl fényesnek képzelem el azzal a 30 ezer emberrel amennyivel kevesebb jelentkezett idén a felsőoktatásba. De, hogy is szólt a mondás 1918ban?,

"Annak ellenére, hogy a népek szentül megigérték, hogy a háborút örök időkre elitélik. Annak ellenére, hogy milliók kiáltottak: soha többé háborút. Minden szép jövő reményének ellenére azt kell mondjam ha a mai pénzrendszer, a kamatos gazdaság fennmarad akkor ki merem jelenteni nem telik el 25 év és egy új még borzalmasabb háború fog kitörni. Én a fejlődést tisztán látom magam előtt, a mai technikai szint lehetővé teszi, hogy a gazdaság kimagasló eredményeket érjen el. A tőkefelhalmozódás a háború nagy veszteségei ellenére hamar újratermelődik és a túlkínálat a kamatot hamar le fogja nyomni. Ekkor az emberek pénzt kezdenek el felhalmozni és a gazdaság ettől összezsugorodik és a munkanélküliek nagy tömege kerül utcára. Sok helyen az lesz kiírva, hogy a munkakeresőknek nincs helyük ebben az országban, de a lustákat teli pénztárcával szívesen fogadjuk. Mint a régi időkben újra ágyúkat fognak gyártani, de ekkor legalább a munkanélkülieknek lesz munkájuk. Az elégedetlen tömegek között vad, forradalmi mozgalmak kellnek életre és a nacionalizmus mérges növénye ismét burjánzani fog. Egyik ország sem fogja megérteni a másikat és újra háború lesz."

Napi Gesell

Címkék: gesell

2012.09.17. 11:06

Egy cikk a portfólióról: Dúskálnak a pénzben az amerikai vállalatok. Hol itt az újdonság? Gesell már közel száz éve (1918) is megmondta ezt:

"Annak ellenére, hogy a népek szentül megigérték, hogy a háborút örök időkre elitélik. Annak ellenére, hogy milliók kiáltottak: soha többé háborút. Minden szép jövő reményének ellenére azt kell mondjam ha a mai pénzrendszer, a kamatos gazdaság fennmarad akkor ki merem jelenteni nem telik el 25 év és egy új még borzalmasabb háború fog kitörni. Én a fejlődést tisztán látom magam előtt, a mai technikai szint lehetővé teszi, hogy a gazdaság kimagasló eredményeket érjen el. A tőkefelhalmozódás a háború nagy veszteségei ellenére hamar újratermelődik és a túlkínálat a kamatot hamar le fogja nyomni. Ekkor az emberek pénzt kezdenek el felhalmozni és a gazdaság ettől összezsugorodik és a munkanélküliek nagy tömege kerül utcára. Sok helyen az lesz kiírva, hogy a munkakeresőknek nincs helyük ebben az országban, de a lustákat teli pénztárcával szívesen fogadjuk. Mint a régi időkben újra ágyúkat fognak gyártani, de ekkor legalább a munkanélkülieknek lesz munkájuk. Az elégedetlen tömegek között vad, forradalmi mozgalmak kellnek életre és a nacionalizmus mérges növénye ismét burjánzani fog. Egyik ország sem fogja megérteni a másikat és újra háború lesz."

ui: visszatértem a nyári szünetről, készüljetek a seggzsibbasztóan hosszú cikkekre

ui2: a nacionalizmus mérges növénye rész már volt kiemelve egyszer de úgy tűnik elkapkodtam, most inkább kínában "burjánzik": nézzétek csak a képeket.

MENA

Címkék: nagyvilág arab forradalom olaj

2012.07.18. 20:11

Update: A buszrobbantás gyanúsítottjából (Iránból) Benjamin Netanyahu egyszemélyben és kisvártatva elkövetőt csinált aki ellen keményen fel fognak lépni, aj jaj ez gyorsan ment. (Innen, folyamatosan frissül)

A cím Közel-Kelet és Észak-Afrika angol rövidítése, jobb lesz megtanulni mert jönnek a hírek csőstül.

Felrobbantottak egy izraeli turistákkal teli buszt Bulgáriában. 4 ember halt meg, az izraeli miniszterelnöknek sikerült órák alatt Iránra kennie az esetet. Túl sokan várták az olimpiára ezt, vagy valami hasonlót, ez lehet a B terv. Mert nekem egy fikarcnyi kétségem sincs, hogy egy egész iroda dolgozik egy jó casus bellin.

Robbantottak ezen kívül Szíriában is. Ott a védelmi miniszter és több magas rangú tiszt halt meg. Zónává szélesedik a terrorizmust (ha létezik egyáltalán ilyen) a szabadságharctól elválasztó vonal. Assadnak mennie kell ez nem kérdés de talán hagyni kéne a szíreknek elkergetniük, szerintem nem lenne szabad beavatkozni.

Ha az USAnak rangsorolnia kéne közelkeleti barátait izrael mögött szorosan ott lenne Szaud-Arábia ahol még a régióban is feltűnően a legdiktatórikusabb rezsim működik, viszont amennyi olajat pumpálnak ez senkit nem érdekel. Hát most őket is elérte az arabtavasz és az oroszokat elkezdte érdekelni. A történés kb az volt, hogy a tüntetőkre már az első este éleslőszerrel lőttek, sőt tüntetni is azért mentek az emberek mert meglőtték elfogás közben a siita kisebbség vallási vezetőjét. Tehát lőtték a tüntetőket ami ellen eddig Hillary Clinton nem hagyott volna ki egy alkalmat se felszólalni. Most hallgatott, helyette az oroszok adtak ki egy elitélő nyilatkozatot, már csak diplomáciai fricskának ha másért nem.

Napi 1984

Címkék: usa 1984 maganelet

2012.07.14. 00:37

Friss cikk az indexen: A Facebook lehallgatja a saját csetcsatornáit

Nincs új a nap alatt, kb egy hónapja van kint a lista a "gyanús szavakról". Tovább után mind a 377:

Napi Gesell

Címkék: gazdaság gesell

2012.07.08. 19:11

...történelmi lépésre szánta el magát az Európai Központi Bank, és soha nem látott mélységbe, 0,75 százalékra csökkentette az euró irányadó kamatát...

Innen, de mit is mondott annak idején (1918) a mester?

"Annak ellenére, hogy a népek szentül megigérték, hogy a háborút örök időkre elitélik. Annak ellenére, hogy milliók kiáltottak: soha többé háborút. Minden szép jövő reményének ellenére azt kell mondjam ha a mai pénzrendszer, a kamatos gazdaság fennmarad akkor ki merem jelenteni nem telik el 25 év és egy új még borzalmasabb háború fog kitörni. Én a fejlődést tisztán látom magam előtt, a mai technikai szint lehetővé teszi, hogy a gazdaság kimagasló eredményeket érjen el. A tőkefelhalmozódás a háború nagy veszteségei ellenére hamar újratermelődik és a túlkínálat a kamatot hamar le fogja nyomni. Ekkor az emberek pénzt kezdenek el felhalmozni és a gazdaság ettől összezsugorodik és a munkanélküliek nagy tömege kerül utcára. Sok helyen az lesz kiírva, hogy a munkakeresőknek nincs helyük ebben az országban, de a lustákat teli pénztárcával szívesen fogadjuk. Mint a régi időkben újra ágyúkat fognak gyártani, de ekkor legalább a munkanélkülieknek lesz munkájuk. Az elégedetlen tömegek között vad, forradalmi mozgalmak kellnek életre és a nacionalizmus mérges növénye ismét burjánzani fog. Egyik ország sem fogja megérteni a másikat és újra háború lesz."

Nem nagyon ülök mostanában gép előtt, a bloggal pedig annál is kevesebbet foglalkozom pedig az utóbbi 1-2 hónapban napi legalább 10 rendszeres olvasóm volt.

Iránról és Szíriáról 2011 december 14.-én azt írtam: "Megjósolhatatlan mikor történik Szíriában bármi is, főleg ha egy iráni eseménnyel próbáljuk összehasonlítani." Most nagyon úgy tűnik egyszerre történnek az események mind2 helyen, Iránnal szemben életbelép az embargó amire a perzsák ismét a szoros lezárásának belebegtetésével válaszolnak. Most sokkal ügyesebben, mert azt mondják csak az embargóban részt vevő országok hajóit nem engedik át, oroszok, kínaiak jöhetnek. Erre ismét megugrik az olajár, ha az olaj miatt nem is de a tankhajók biztosítási díjai miatt tuti. Szíriában pedig túlvagyunk az első false flagnek titulálható eseményen 9/11 óta. A török F-4-es nyomott egy altF4et, a NATO tag Törökországnak pedig első dolga volt a többi tagot háborúba hívni. Szerencsére nem eszik olyan forrón a kását, az ügy inkább elsikkad mint casus bellivé válik. A dec14-iei cikk további részében a stuxnetről írtam, hogy "Jólvan csesszétek meg leírom, az USA és Izrael." Ez igaznak bizonyult. A világ háború felé sodródik de konkrétabbat nem merek/tudok írni.

A másik állandó témámban, a pénz, hatalom, hazugság vonalon is vannak fejlemények, kiderült például (számomra) mi az a TARGET2 amiről volt már szó az oldalon.

A csoport

Címkék: görögország bank

2012.06.17. 04:43

A EB eddigi legnagyobb balhéit az oroszok és a lengyelek csinálták, mindketten kiestek pedig a legtöbb ember bennük bízott mint továbbjutókban. 4 éve az EBn az utolsó csoportmeccsen a csehek továbbjutásra álltak amikor 5 perccel a vége előtt becserélték Kadlec-t, majd jött két török gól és az összeomlás. Most teljesen máshogy alakultak a dolgok.

De nem ez az érdekes hanem az, hogy a görögök második helyen mentek tovább és a B csoport győztesével játszanak 22.-én ami valószínűleg Németország válogatottja lesz. Német-Görög meccs, tippeljetek én kinek fogok szurkolni :D

De nem ez az érdekes hanem az, hogy holnap választások lesznek Görögországban aminek a kimenetelét senki sem tudja de többen is káosztól tartanak, egy erről szóló hírben több érdekes részlet is felmerül.

Stavropoulos and her friends have a new strategy to deal with their daily expenses. "We charge everything to our credit cards," she says. If the Greek banks fail, they won't be able to collect the outstanding debts, she argues. "If they want to mess me around, I will do the same to them."

Magyarul, Stavrpoulos és barátai új startégiát találtak ki a napi kiadások kezelésére. "Mindent a hitelkártyánkra terhelünk," mondja. Ha a görög bankok elbuknak nem tudják majd behajtani a kintlévőségeiket. "Ha szórakoznak velem én is ugyan azt fogom tenni velük."

Those customers clearly don't want to be surprised by a currency reform. There has long been speculation over how that could work. The banks could close over a weekend, take stock of the euro holdings in their accounts and prevent further transfers to foreign accounts. Euro bills which are already in circulation would be marked with stamps. The export of unmarked bills would be prevented at the borders. Within a short time, the drachma could be reintroduced.

Világos, hogy az ügyfelek nem akarják, hogy meglepetésként érje őket egy valuta reform. Régóta megy a találgatás hogyan is zajlik egy ilyen. A bankok bezárnának hétvégére, leszámolják az euro állományukat és megakadályozzák a külföldi számlákra utalását. A már forgalomban lévő euro bankjegyeket bélyeggel jelölnék meg. A jelöletlen bankjegyek kivitelét a határon megakadályoznák. Majd rövidesen újra bevezetnék a drachmát.

És, hogy hogyan tovább? Tippre valami ilyesmi: (kép innen)

Zimb 5_0.jpg

Spanyolország [Update]

Címkék: gazdaság europa fiatalsag

2012.06.10. 02:56

[Update 2012-06-12 12:51 Nem nyert a csapat, átvészeltük a hétfőt de mondja bárki is, hogy nem volt izgalmas. Kiderült jópár részlet is amikből az áll össze, hogy a spanyolok elindultak Görögország kálváriája mentén. A 100 milliárd eurot sikerült az állam, értsd adófizetők nyakába varrni. Aztán stimmel az a részlet is, hogy a "megmentésre" adott ECB/EFSF/ESM/IMF pénz a többi fölé kerül kifizetési prioritásban. A baj első jelére félretették ezek az intézmények a "piaci egyenlőséget", erre teljesen jogosan kezdtek a kötvénytulajdonosok pánikeladásba és CDS vásárlásba. Innentől tuti, hogy csak a megmentésre kapnak pénzt, simán a piacról nem, a kör bezárult. Mondjanak bármit is a hírekben ez a 100 milliárd nem lesz elég, lesznek még mentőcsomagok. Hogy pénz honnan lesz rá az nem került még szóba viszont a pénzkivétel korlátozásánés határellenörzéseken már javában agyalnak. Ma pedig egy ilyen kezdetű levelet kaptam: Tisztelt Ügyfelünk! Az aktuális piaci körülmények miatt megnöveljük egyes részvények fedezetigényét...]

 

Reméljük nyer holnap este a csapat mert különben cudar hétfő virrad Spanyolországra. A megmentettnek elkönyvelt bank magával rántja az egész félszigetet. Ezt egy 100 milliárd euros mentőcsomaggal lehetne elkerülni azok szerint akik láttak már ennyi pénzt egyben. A megoldás egyik sarokköve az EFSF nevű pénzeszsák amihez Spanyolország (októberi állás szerint) 92 milliárd euróval járult hozzá. Az ország végül egy fillért se rakott le csak igéretet tett rá. Asszem ez remekül bemutatja a válság öt éve alatt többi "megoldás" kaliberét. Ezért lesz baj hétfőn. Meg ezért: